Къща за гости

КЪЩАТА Е РЕЗЕРВИРАНА  ЗА НОВА ГОДИНА 2023Г.

 

Къща за гости PURA VIDA отвори врати през лятото на 2022 г.

Къщата разполага с 4 спални с по 4 легла във всяка стая, и общ капацитет от 16 души. При нас може да отпразнувате вашето събитие с близки и приятели, или просто да дойдете, за да си починете на тишина и спокойствие. Само на 100 км от София и на 70 км от Пловдив, в едно малко селце заобиколено от лозя и гори – истински рай за нас, затова и построихме къщата, за да може да споделим нашето райско кътче и с Вас.

Всяка стая има санитарен възел. Има обща кухня и трапезария. И невероятна градина с безброй цветя.

3 от спалните са построени отделно като мини къщички, всяка е с площ от 33 кв.м. Четвъртата спалня е на 2рия етаж на голямата къща и е 45 кв.м. Общо къщата е 250 кв.м. застроена площ.

Къщата се намира до фермата ни, в края на живиписното селце Аканджиево. В момента към нея строим детска площадка и игрище с естествена трева за футбол, но има и мрежа за волейбол или федербал.

 

Актуални цени:

  • Наем на цялата къща ( общ капацитет до 16 човека) – 700 лв на вечер при минимум 2 нощувки
  • Наем на градината + трапезария и кухня за събития – 250 лв/час при минимум 4 часа ( в тази цена влиза използване на пространството, посуда, маси, столове и чадъри за събития до 30 човека)

Цените са с включен ДДС и туристически данък.

За резервация 0876 421 021 Валентина или 0876 668 221 Кристиан

За да резервирате е нужно да платите 50% депозит. Настаняването е след 14 часа, а напускането е до 12 часа. В деня на настаняване се изисква възстановяем депозит щети в размер на 500 лв в БРОЙ. Той ще бъде върнат напълно при напускане, ако няма нанесени щети.

Домашни любимци – допускат се само малки кученца до 4 кг с изградени хигиенни навици.

На ваше разположение има и барбекю на дървени въглища ( трябва да си донесете ваши).

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И КАКВО ДА ПРАВИТЕ В РАЙОНА:

Костенски (Костенецки) водопад е водопад в планината Рила. Само на 40 мин с кола от нас (35 км). Намира се по течението на Стара река на около 3 километра южно от село Костенец и на 35 километра от Боровец (GPS Coordinates N42°14’58.3″ E23°48’20.2″). Водният пад има височина от 12 метра. В непосредствена близост до водопада има топли минерални извори. За повече информация ето един от двата полезни линка – светоглед и  trip.bg .

Теснолинейката от гара Септември –  гр.Септември се намира само на 11 км от нас и на около 12-15 мин път с кола. От там може да се качите на единствената по рода си в България теснолинейка и да си подарите едно истинско приключение. Само за 1.30 ч. може да стигнете до Велинград, ако желаете може да отидете и до Якоруда, Банско или до самия край на маршрута – Добринище. Билетите са от 2.70 лв до 6.50 лв за еднопосочен билет. За повече информация, както и за актуално разписание на теснолинейката, която работи всеки ден от всеки сезон – последвайте този линк Теснолинейката .

Крепост Траянови врата – само на 30 мин от нас ( 35 км ) се намира крепост, която може да разкаже богата история за славно минало, запечатано по стените й. Понеделниците е затворена за посетители, Отворена е от Вторник до Неделя: от 9.00 до 17.00. Едно магично място, което трябва да посетите.

 

Юндола – Местността Юндола се намира на 1400 м средна надморска височина, между Рила и Родопите, на 16 км от Велинград и на 33 км от нашата къща ( 40 мин път с кола). Юндола е много добро място както за зимен, така и за летен туризъм. Курортът има ски писти, оборудвани със ски влекове. Иглолистните гори в района пък са прекрасно място за разходки или дълги туристически преходи през летните жеги. От Юндола започват туристически маршрути за връх Белмекен в Рила и връх Черновец в Западните Родопи. Ние обожаваме да ходим там на пикник в летните жеги, както и да берем боровинки и малини там и да правим домашни сладка.